Viu la castanyada 2010 – INS Montmeló

La Castanyada és una festa tradicional de Catalunya. Coincideix amb la nit del 31 d’octubre, més coneguda com la Nit de Tots Sants. Aquesta tradició té el seu origen a l’edat mitjana:

Amb l’objectiu de recordar a tots els veïns la necessitat de resar al difunts, durant la Nit de Tots Sants, es tocaven les campanes de totes les parròquies. Com que això suposava un gran esforç, els homes recuperaven les seves forces menjant castanyes. Finalment, tots, tant homes com dones i nens, acabaven menjant les castanyes. Més endavant, es recuperaven del cansament amb castanyes i petits glops de vi blanc, per fer-les més lleugeres. Les dones feien pastissos fets a base d’ametlla i sucre.

A partir d’ aquí, la Castanyada s’ha anat desenvolupant a nivell municipal arreu de Catalunya.  Concretament, a Montmeló celebrem les següens activitats:

Els alumnes de 4t de l’ INS Montmelo faran panellets, pastissos,etc… per vendre’ls a la Plaça de la Quintana,  per poder estalviar i anar-se’n de fi de curs a Londres.

El club d’esplai “Esplaia ‘t” també farà castanyes i creps i els vendrà a la Plaça de la Quintana.

Una altra activitat que es portarà a terme és l’ estirada de corda, on pot participar tothom, des dels més petits, fins als joves, els pares i mares i els avis.

L’ associació ACEM s’encarregarà de l’organització dels concerts de LAZY CATS (tribut a Stray Cats) i de WILLY AND THE POOR BOYS (tribut a Creedence Clearwater Revival).

Esperem que gaudiu de la festa!!

Kilian Díaz

Alex Rodríguez

Anuncios

Deja un comentario

Aún no hay comentarios.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s