Solidaritat Internacional-Lluita Contra el Sida

El dia 1 de desembre es va celebrar el dia mundial de la Sida, una malaltia infecciosa causada pel virus VIH. Avui en dia la sida continua sent una malaltia mortal, tot i que si es disposa del tractament i la medicació adequada podem tractar-la com a malaltia crònica. Però la realitat és que molta gent d’arreu del món no te accès a aquesta opció i continua morint, especialment en països del tercer món.

Per solemnitzar aquest dia, a Montmelò es van fer diferents activitats. Els alumnes de 3r i 4t d’ESO de l’institut van anar a la Sala de la Concordia de l’ajuntament per veure la pel·licula Positius,  dirigida per Judith Colell i representada per alguns actors com Mercedes Sampietro, Aina Clotet i Pau Durá. La pel·licula narra la història de dues dones que són portadores del VIH. La seva vida gira entorn a la por a explicar el que els està succeïnt i a les conseqüències que poden tenir quan les persones mès properes ho sapiguen: el menyspreu, la incomprensió, el rebuig i els prejudicis encara vigents en molta gent…

Una vegada acabada la pel·lícula, a la sortida es van repartir els anomenats “kits de plaer”  que contenien 2 preservatius i 1 lubricant. També es va repartir informació per a qui ho desitgés. A l’hora del pati alguns alumnes de l’INS i una representant del Centre Cultural La Torreta, van estar repartint aquest mateix kit pels alumnes de 1r i 2n de batxillerat.

Durant la tarda, els voluntaris de La Torreta van continuar repartint els “kits del plaer” i també llaços vermells a la Plaça de la Vila. Van participar des dels més petits fins els més grans. Els voluntaris també van estar parlant amb l’alcalde de Montmelò, Toni Guil, i amb varis representants de l’ajuntament sobre temes relacionats amb el dia mundial de la sida.

Tots esperem que aquests actes ajudin a que tothom es solidaritzi amb aquesta enfermetat i es recolzi a  les persones afectades.

Natalia de la fuente

Jordi Herrera

Anuncios

Deja un comentario

Aún no hay comentarios.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s