Prohibit fumar!

La nova llei antitabac va entrar en vigor el passat 2 de gener de 2011. Aquesta llei, que es una modificació de l’antiga llei 28/2005, resulta més restrictiva en quant als llocs on es pot fumar. A més, es multarà a aquelles persones que fumin en llocs públics o a locals com per exemple restaurants, bars, discoteques…

Vista com part de la lluita contra el tabaquisme, la seva aplicació ha causat desconcert entre els hostalers, per la possibilitat de fumar en terrasses i polèmica en línies generals entre els afectats.

En general només es pot fumar a  l’aire lliure i en terrasses de locals sense sostre i delimitades amb dues parets. Tampoc es pot fumar en recintes de parcs infantils i àrees o zones de jocs per la infància ni en aquells recintes pertanyents a centres sanitaris (com entrades d’hospitals).

Però… en quins llocs encara està permés fumar? Els hotels, per exemple, poden reservar un 30% de les habitacions a fumadors (sempre les mateixes). En els centres psiquiàtrics i penitenciaris també està permés fumar.

Aquesta llei antitabac tampoc prohibeix fumar als llocs considerats com a clubs de fumadors. Molts bars i restaurants estan pensant en convertir-se en clubs de fumadors per no perdre clients però els requisits que es necessiten són bastant difícils de portar a terme. Per exemple, una de les lleis per crear aquests clubs implica no tenir empleats perquè en l’actualitat hi ha un gran número de persones que es dedica a l’hosteleria amb enfermetats procedents de la inhalacio de fum dels consumidors.

Natalia de La Fuente 

Jordi Herrera

Anuncios

Deja un comentario

Aún no hay comentarios.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s