Taller de caixes niu a l’Aula Oberta

El dilluns 21 de febrer, els alumnes de  l’Aula Oberta vam fer un taller de biologia amb en Pau, un professor especialitzat, llicenciat en zoologia, que ens va ensenyar a construir una caixa niu. Aquest professor a organitzat un projecte amb altres escoles, que consisteix en fabricar diferents caixes niu a diferents escoles d’arreu de Catalunya, amb l’objectiu de fer el seguiment d’aquestes caixes, i de les aus que es reprodueixen a dins.

Per els que no ho saben, les caixes niu són una espècie de casetes que serveixen per ajudar a petites criatures del bosc (els ocells), allà poden fer els seus nius, i criar les seves cries.

La manera de construir aquestes caixes és la següent: 

Necessitem 6 taules de fusta, que ens serviran per fer el sostre, el terra, els tres costats (als costats y darrere), i una davant, que te un forat per a que els ocells puguin entrar i sortir. També el sostre de la caseta s’obre, perquè així podem observar el que fan les cries, si estan creixent bé, en definitiva, fer un seguiment de l’evolució de les cries un cop han utilitzat la caseta.

Aquest divendres 25 de febrer, en Pau ens acompanyarà tots els companys de l’aula oberta a penjar les caixes niu al bosc que hi ha al costat del CEIP Pau Casals. Properament us informarem de com anirà la jornada penjant les caixes, i de si algun ocell les fa servir.

Marc Vivancos

Anuncios

1 comentario

  1. Només dir-vos que acabareu sent uns bons ornitòlegs i que les caixes niu van quedar de conya, sobretot la “pinky”! 🙂


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s