CARNAVAL 2011. Recuperació de la tradició a Montmeló

La celebració del carnaval té el seu origen probable en festes paganes. Es tracta d’una festa més tradicional, el carnaval es celebra en els països que tenen tradició cristiana. Normalment es celebra durant tres dies, i en els tres dies anteriors al dimecres de cendra, que es el dia en que comença la quaresma en el calendari cristià.

Hi ha països en que comença la celebració del carnaval en distintes dates, com en alguns llocs d’Alemanya.

En altres llocs comença el dijous anterior al dimecres de cendra, i ho denominen dijous gras, com succeeix a Itàlia.

Avui en dia, hi ha llocs cèlebres per les seves festivitats tradicionals i espectaculars, que atrauen al turista i amant de les costums de cada lloc, com ho són el Carnaval de Rio, el de Santa Cruz de Tenerife, amb distintes expressions, des del Vegano fins al de Santo Domingo.

A  Montmeló, aquest any també s’ha intentat recuperar la tradició del Carnaval, sent fidel al que preconitza tal tradició catalana. Per aquest motiu, la festa ha crescut en quant a la durada de la celebració, i s’han organitzat diferents activitats que altres anys no s’havien dut a terme, com ara les bufonades, que són una sèrie de bromes que s’han dut a terme arreu del municipi i que eren dirigides a tot el poble.

La participació d’una banda de  música en directe a la plaça de la quintana, que toquen durant la pujada de les comparses a l’escenari, i que són la banda oficial del Rei Carnestoltes.

També es va a dur a terme la cremada del Carnestoltes mitjançant una obra de teatre duta a terme per un grup de joves artistes del poble.

A partir d’aquí, la voluntat de cara als anys vinents és aconseguir que el Carnaval torni a ser la gran festa que tradicionalment a sigut, aquí, el nostre municipi.

Hamza El Arrak

Kilian Díaz

Anuncios

Deja un comentario

Aún no hay comentarios.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s