PER PASSAR GANA!!!

El nou taller de cuina de l’Aula Oberta.

Els alumnes de l’Aula Oberta feia temps que veníem demanant fer el taller de cuina. Alguns de nosaltres ja l’haviem fet l’any passat i vam gaudir molt cuinant. Aquest taller es realitza a La Granja (antic IES Montmeló) ja que en aquest centre es disposa d’una sala amb cuina. També tenim a la mateixa professora de l’any passat, que es diu Antònia.

Cada dia cuinarem un primer plat i un postre. L’Antònia ens va explicar que començaríem cuinant coses més senzilles i que a mesura que vagi avançant el taller anirem elaborant plats que requereixen més dedicació.

Aquest dimarts vam fer:

Primer plat: Espirals amb salsa carbonara.

Postres: Llet fregida.

Aquí us deixem les receptes! Us animeu a portar-les a terme?

ESPIRALS AMB SALSA CARBONARA
1. Es cou la pasta amb abundant aigua, sal i una mica d’oli.

2. Es deixa bullint entre 7 i 8 minuts. Passat aquest temps s’escorra i es refreda sota l’aixeta i es reserva.

3. En una paella es posa un raig d’oli i el bacó ben tallat. Hem de tenir en compte no posar massa oli perquè podria quedar molt greixós.

4. Per donar-li un gust més especial s’ha d’afegir orenga. A continuació,  s’incorpora la nata líquida (de fregir), i es deixa reposar uns minuts.
5. Finalment, posem la pasta en una casserola i li afegim la salsa carbonara per sobre i es barreja una mica.

LLET FREGIDA

1. Primer bullim llet amb una fulla de canella i una pela de llimona per donar-li un toc més bo.

2. A continuació posem en un bol 6 gemmes d’ou i 8 cullerades de maizena. Es remou amb una mica d’aigua freda.

3. Quan la llet comença a bullir s’agrega la pasta del bol i es va removent fins que espesi. Un cop ha espesat, es posa en una safata quadrada amb oli per a que no es quedi enganxat.

4. Es deixa refredar la pasta i després es talla en porcions petites. Aquestes porcions es rebosen amb farina i les clares d’ou restants. Per donar-li més gust se li pot afegir per sobre sucre i canella en pols.

Bon profit a tothom!!

Marc Vivancos

 

Deja un comentario

Aún no hay comentarios.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s